Д-р Панайот Ляков    Няма шега – ще се случи

...
Д-р Панайот Ляков    Няма шега – ще се случи
Коментари Харесай

Чудо: след Иисус Христос възкръсва и НДСВ

Д-р Панайот Ляков

    Няма смешка – ще се случи на конгрес през месец януари в София, столицата на България. Нейното на Държавна Сигурност Величество /НДСВ/ ще се измъкне от нищото, където бе заровено безславно и от живите по-живо ще нападна народа с „ претопления ” девиз за „ Почтенност във всичко ”. Зад него ще се строи цялото царско войнство от монархисти имитатори, политартисти, патриотари комунисти, панслависти, незаконни кагебисти и русомили от всевъзможен тип. Към тях ще се причислят безсрамни анализатори и  медийни пропагандатори, влизащи в класическия сюжет „ Те вървяха след бойците ” /отдавайки се възторжено/. А съдружниците от Тройната спекулация към този момент обарват удовлетворени поотънелите си джобове и проглушават публиката с клишета за нормалност, разговор и съгласие.
     Но какви са упованията? Сензационното възкресение ще трансформира Врана във свещено място, във
 
 втори Божи гроб 

Тук ще се стичат следовници от целия свят, с цел да се убедят в явяването,  опровергало класическото предписание: „ В политиката няма чудеса ”. Ще славят Неговото име и гений да омае няколко милиона балами. Поклоническият туризъм ще процъфтява и ще носи големи доходи, за тези които го управляват. 

   Е, това се споделя бизнес, рекъл Ахмед, Пророкът на абдалите, остарял съдружник на възкръсналия. И произнесъл заслепен следващата си знаменателна тирада – абракадабра, завършваща с вектор, ориентиран към „ Заедност ”. Явно под този лозунг ще стартира 

походът към явната власт

 на тандема Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори", които неотложно и несимволично усилиха приходите и парцелите си през  2001 -2005 година Те сътвориха олигархично-мафиотския модел /ОММ/ на ръководство, който укрепна и дружно с опитната Българска социалистическа партия се разви в незаконна мрежа, в която ГЕРБ се настани комфортно, само че заради необузданата си лакомия, демаскира. И по тази причина би трябвало да бъде заменен. Всъщност това е задачата на възкресението на Национална движение „Симеон Втори", тъй като ГЕРБ е в кома и няма по какъв начин да оживее заради тоталното разкъсване с действителноста.
 
     През 2010 година написах „ ГЕРБ са новите облекла на царя, Спасителят го игра генералот, само че краят на приказката остава същият. ” / ”Синият глупак ”, стр.27/. Обратната промяна на функциите се постанова поради провалените любимци на прехода, вадени като бели зайци от политическите „ фокусници ”. Всички те ваеха предизборни илюзии по образеца на фамозния си предтеча княз Григорий Потьомкин*  и създаваха фантастична действителност, по-примамлива даже от комунистическите миражи. Там измежду подправените декори на благоденствие моделираните „ герои ” разиграваха вълнуващи етюди и привличаха тълпи от наивници.

    Принцесата на жителите Меглена Кунева – Пръмова, спусната от висшите управнически етажи, откри хората от низините, все едно е паднала от Марс. С антураж от списъки и комсомолски деятели започва Движението България на Гражданите /ДБГ/, само че то бързо се срина от баналните й послания, отчайваща непросветеност и лидерска отпадналост да показа каквито и да е новаторски хрумвания
.
    Следващият бе Вождът на идиотите Бареков, който на обществената сцена изигра ослепително ролята на Спасител на онеправданите, едвам свързващи двата края. В обилно финансирано и добре проведено сърцераздирателно шоу „ България без цензура ” той с пламенен взор и мукавен меч обещаваше да накаже алчните капиталисти, да конфискува насъбраните благосъстояния и да ги раздаде на бедняците. Те зачакаха социализЪма да пристигна с кавалкадата на Бареков, само че „ балонът ” от неистини за нови фабрики, хиляди работни места, великодушни помощи, огромни пенсии и прочие бързо гръмна. 

    Същата орис сполетя и Мая Манолова, препускаща на бял кон върху  потьомкинската сцена. Непремирима, немлъкваща и постоянно ядосана тя  се изправи като приказна самодива против мизерията на нещастните българи. Заредена от тяхната религия в чудеса и от неистова упоритост вещаеше да съкруши безправието и да ги води в Света на безплатния обяд. Дойде за малко в Народното събрание и катастрофира на последните избори.

    Поредният фиктивен воин, „ славей ” на ъндерграунда и Аятолах на чалгарите, от шоуто „ Има подобен избавител ” бе програмиран като пробивна мощ в нестихващата хибридна война на Кремъл против сигурността и евроатлантическата принадлежност на България. След като унищожи два Народното събрание и взриви последното постоянно държавно управление остана отвън Народното събрание, вероятно и от политиката.

 „ Спасител ” стана доходна специалност,

 но бързо се девалвира и  по тази причина стратезите от ОММ са решили да реанимират Национална движение „Симеон Втори", забравяйки, че то също е провалена „ рожба ” на княз Потьомкин, т.е. голяма машинация. Краят на Национална движение „Симеон Втори": заченато в грях, умряло в позор няма да бъде изменен и възкръсването му е заблуда. Защото  в действителност в политиката няма чудеса.

*Княз Григорий Потьомкин, военачалник фелдмаршал, любимец на съветската империатрица Екатерина Втора. Организира заселването на южните региони на Русия, завоювани от Османската империя. В устрема си да впечатли Екатерина при обиколката и по тези места, подрежда по пътя й да се изградят декори на красиви селски къщи и да се докарат селяни с нови облекла, които приветстват Господарката. Тази машинация влиза в историята с израза „ Потьомкински села ” и става нарицателна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР